Goes Dronk

Bevrijdingsmuseum Zeeland

 

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Coudorp 41
4455 AH Nieuwdorp

0113 671475
info@bmzeeland.nl
Website
Facebook
Twitter

 

Een museum met horecafaciliteit dat van 2009 tot heden gevestigd is aan Coudorp 41 te Nieuwdorp.

Geschiedenis

2009
Stichting Bevrijdingsmuseum Zeeland

Op 30 oktober 2009 wordt het Bevrijdingsmuseum Zeeland officieel geopend door prinses Margriet in gezelschap van Commissaris der Koningin Karla Peijs, burgemeester van Borssele Jaap Gelok en voorzitter Kees Traas van de Stichting Bevrijdingsmuseum Zeeland. Burgemeester Jaap Gelok onderscheidt Kees Traas in juni 2015 tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's


Verhalen

Bijzonderheden

  • Kees Traas ('s-Heer Arendskerke, 6 februari 1958) vervult een voortrekkersrol op het gebied van cultuurhistorie. De Slag om de Schelde was van groot belang voor het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog, maar was bij weinig mensen bekend. Kees begon al vanaf zeer jonge leeftijd met het verzamelen van alles rondom de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 2001 exposeerde hij een gedeelte van de collectie op de zolder van zijn schuur, maar al snel bleek dit te klein. Hij vond dat er iets moest gebeuren met zijn unieke collectie en besloot in 2006 om deze over te dragen aan de stichting.

Verbouwingsplannen werden door hem geïnitieerd, voorbereid en uitgevoerd. Deze uitvoering was niet mogelijk geweest zonder een grote groep vrijwilligers, de meesten van hen hadden geen bouwkundige ervaring. Maar Kees begeleide het vakkundig zodat op 30 oktober 2009 het huidige museum kon worden geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet.

Adres

Coudorp 41 4455 AH Nieuwdorp.

Externe links

Bronnen

  • Foto's: [www.zeelandnet.nl Zeelandnet], [www.strijdbewijs.nl Strijdbewijs] [1], [nl.tracesofwar.com Traces of War] en Johan van der Heijden