Goes Dronk

Camping de Haas

 

Camping de Haas

Kortedijk 2
4471 PA Wolphaartsdijk

0113 581428
info@campindehaas.nl
Website
Facebook

 

Een camping met kantine die van 1974 tot heden gevestigd is aan de Kortedijk 2 te Wolphaartsdijk.

Geschiedenis

1974
Leijn Kleinepier en Piet Verburg

Op 28 juni 1974 opent burgemeester Huber van de gemeente Goes Camping de Haas aan de Kortedijk 2 in Wolphaartsdijk door te schommelen in het speeltuintje van de camping. Leijn Kleinepier is eigenaar van de camping - nu is Piet Verburg eigenaar van Stacaravanpark de Haas.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Camping de Haas/fotos.


Verhalen

Bijzonderheden

  • Het visitekaartje van Camping de Haas werd ruim voor de opening gemaakt en er stonden toen natuurlijk nog geen caravans, dus zijn die erin getruukt - photoshop avant la lettre.
  • In 1853 bouwt Gerard Bevelander, broodbakker te Oud-Sabbinge, stellingmolen De Haas. In de nacht van 19 april 1928 vliegt molen de Haas in brand. De Goessche Courant: "In enkele ogenblikken stond de geheele molen in lichte laaie, terwijl de brandweer, mede doordat de druk op de waterleiding daar ter plaatse te gering bleek om het water de kap te doen bereiken, vrijwel machteloos stond". De vereniging De Zeeuwse Molen ijvert voor het behoud van de Haas. Vooral vanwege de unieke dieselmotor,een één cilinder Deutz/Brons-motor van 18 pk, die sinds de brand in 1928 de wieken verving. In 1939 is deze motor vervangen door een liggende Deutz-motor van 33 pk door de toenmalige eigenaar David Kleinepier. Er zijn in heel Zeeland nog maar drie van deze motormaalderijen. Naast de molenstomp ligt de gelijknamige camping De Haas. (bron Oud-Sabbinge - Wikipedia)

Zie ook

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Collecties J.L. Kleinepier en C. Kleinepier-Bal