Goes Dronk

Codium

 

Codium

Vlasmarkt 6
4461 CW Goes

0113 853535
Website
Facebook

 

Het restaurant wat eind augustus 2019 haar deuren opende aan de Vlasmarkt 6 te Goes. In vroeger jaren zat logement De Koophandel in ditzelfde pand. In de periode voor Codium was hier een deurwaarderskantoor gevestigd.

Geschiedenis

2019
Wouter Kik en Jean Luc Etienne

Eind augustus 2019 openen Wouter Kik en Jean Luc Etienne Restaurant Codium aan de Vlasmarkt 6 te Goes. Wouter Kik was voorheen kok bij De Kromme Watergang, het restaurant in het Zeeuwse Hoofdplaat dat is bekroond met twee Michelinsterren en chef-kok bij Restaurant De Vierbannen in Ouwerkerk. Jean Luc Etienne zwaaide de scepter in het Rotterdamse tweesterrenrestaurant Parkheuvel als restaurantmanager. Ook werkte hij er als sommelier. Op maandag 24 april 2023 ontving Codium zijn eerste Michelinster. Op maandag 5 februari 2024 kreeg Wouter Kik de onderscheiding Nieuwe Jonge Chef van het Jaar van Gault&Millau. De chefkok van sterrenrestaurant Codium in Goes kreeg die onderscheiding tijdens de presentatie van de nieuwe culinaire gids voor 2024.

Foto's


Verhalen

Bijzonderheden

Wie zich afvraagt waar de naam vandaan komt: Codium is een groenwiersoort met buisvormige en sponsachtige takken. De zeegroente komt ook terug in het logo van de zaak. Codium is een duurzaam Zeeuws product. Codium staat voor kwaliteit. De naam staat dan ook symbool voor gerechten op topniveau.

Zie ook

Externe links

Bronnen