Goes Dronk

The Saloon

 
 

Een nachtcafé dat van ca. 1979 tot 2020 gevestigd was aan de Blaauwe Steen 5 te Goes - Aanvankelijk droeg het de naam De Kelderbar en had het dezelfde eigenaar als De Blaauwe Steen. Na sluiting van discotheek de Blaauwe Steen in 1990 werd het pand overgedragen aan Rudi de Kooning. De Blaauwe Steen ging na een grondige verbouwing verder als discocafé La Plaza. De Kelderbar werd jaren later omgedoopt tot The Saloon.

Geschiedenis

1970
Cor de Jongh en Pat de Jongh

Rond 1970 openen Cor en Pat de Jongh café De Blaauwe Steen aan de Blaauwe Steen 1-5 in Goes. Zij verbouwen de zaak in 1979 en graven in die tijd tevens de kelder - stammend uit de 13de eeuw - uit en creëren daar een kelderbar.

1990
Rudi de Kooning

Na sluiting van de Blaauwe Steen neemt Rudi de Kooning in 1990 de beide zaken over. Sinds juni 2012 exploiteert hij restaurant De Werelt

2010
Brenda Kosters

Brenda Kosters neemt de Kelderbar in 2010 over en hernoemt deze als The Saloon. Zij moet 10 jaar later helaas de handdoek in de ring gooien vanwege het corona-virus en de om die reden langdurige gedwongen sluiting. Brenda werkte eerder als horecamanager bij de Roompot.

2021
Jonathan Kint en Patrick Kint

Jonathan Kint en zijn broer Patrick nemen The Saloon in 2021 over en hanteren de naam de Kelder. Zij willen er een feestcafé van maken. Eind 2023 dragen zij het stokje over aan Amanda Nijholt en Axl de Regt, die hier beiden reeds werkzaam zijn.

Foto's


Verhalen

Café The Saloon in Goes sluit deuren...voorgoed.

18 augustus 2020

Lieve stappers van the Saloon, Wat is dit een bizar rare tijd! Niemand had begin dit jaar verwacht dat wij onze deuren moesten sluiten vanwege het Corona virus. Uiteraard staat jullie en onze gezondheid voorop! Dit heeft helaas wel een enorm groot gevolg. Wij krijgen te weinig steun vanuit de overheid om door te gaan. We weten niet wanneer die anderhalve meter regel er af gaat, want eerder kunnen wij niet open. Met pijn in ons hart hebben wij besloten te stoppen met the Saloon. Het doet ons enorm verdriet dit te moeten besluiten. We hadden graag door willen gaan, maar het is niet haalbaar.

Wij willen iedereen bedanken voor de ontzettend leuke avonden de afgelopen 10 jaar! Zonder jullie was het niet zo’n succes geweest!

Brenda Kosters

Bijzonderheden

Adres

Blaauwe Steen 5, 4461 BD Goes.

Externe links

Bronnen