Goes Dronk

De Pompe

 

De Pompe

Grote Markt 20
4461 AJ Goes

0113 820340
Facebook
Twitter

 

Een café dat van 1982 tot heden gevestigd is aan de Grote Markt 20 te Goes - een opvolger van De Vier Heemskinderen en De Bistro.

Geschiedenis

1982
Hans Elenbaas, Han van den Ende en Anke van den Ende

Op 5 november 1982 openen Hans Elenbaas en Han van den Ende (bijnaam Lange Han) café de Pompe aan de Grote Markt 20 in Goes. Later komt ook Han's echtgenote Anke (de Haze) in de zaak - ze blijven tot 2001 in de zaak.

2001
Pieter Moison en Margreet Moison (van Exel)

In 2001 worden Margreet en Pieter Moison eigenaar van eigenaar van de Pompe. In 2013 overlijdt Pieter op 45-jarige leeftijd.

2015
Roxanne Moison

Roxanne Moison komt in 2015 in de zaak en draait deze sindsdien samen met haar moeder Margreet van Exel. In 2021 wordt, mede ingegeven door bezinning tijdens de gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen, besloten om het leven een andere wending te geven en de zaak te koop te zetten. In 2022 besluit Roxanne de zaak (voorlopig?) alleen voort te zetten

Foto's


Verhalen

6. feb, 2015 Blog van schilder Kees Bruijnes.

Café "De Pompe" in Goes.

Er was eens een beroemd café aan de zonzijde van de Goese markt. Dat café heette "café De Pompe". De waard tevens eigenaar heette Han van den Ende. Han van den Ende was ooit een enthousiaste motorrijder. Toen ie zijn motor "aan de wilgen hing" opende hij dat café en die naam "De Pompe" komt dan ook van een waterpomp die op dat soort motoren thuis hoort. Het was een heerlijk donkerbruin café met regelmatig concerten van wilde bandjes overgoten met veel bier. Mijn zonen kwamen er ook regelmatig.

Op een zomerdag ben ik daar op de markt gaan staan en heb dat café geschilderd met een terras vol mensen. Toen het schilderijtje klaar was hebben er wel zeker 20 mensen gezegd dat zij zichzelf op dat terras herkend hadden. Toch zitten er maar 13 personen op het terras op mijn schilderij.

Bijzonderheden

Adres

Grote Markt 20 4461 AJ Goes.

Externe links

Lockdown zorgde ervoor dat de familie Moison iets anders wil gaan doen.

Bronnen

  • Foto's: PZC, Rondje Goes en Facebookpagina de Pompe