Goes Dronk

Ruimzicht

 

Ruimzicht

Nieuwe Rijksweg 23
4472 AA 's-Heer Hendrikskinderen

 

Een café-(weg)restaurant dat van ca. 1900 tot ca. 1990 gevestigd was aan de Nieuwe Rijksweg 27 te 's-Heer Hendrikskinderen.

Geschiedenis

1910
Frans Hoornick

Rond 1910 zit Frans Hoornick in café biljart Ruimzicht aan de Oude Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen - hij blijft tot 1914 in de zaak.

1914
C. Remijn

In 1914 wordt C. Remijn de nieuwe eigenaar van Ruimzicht. Het is vooralsnog onbekend hoelang hij in de zaak zat, maar wellicht was dat tot de jaren '70-'80

1980
Ben Meeuwissen en José Meeuwissen

Rond 1980 komen Ben en José Meeuwissen in Ruimzicht en zij maken er een zogenaamd wegrestaurant van. Rond 1990 koopt de familie Oosthoek van het vlakbij staande De Oranjeboom Ruimzicht. Ze sluiten de zaak - misschien met de achterliggende gedachte "weer een concurrent minder" - en gebruiken het pand als opslagruimte.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Ruimzicht/fotos.


Mooie Verhalen

Bijzonderheden

Frits de Kaart meldt: De tijdlijn van café Ruimzicht klopt niet. Voor de facebookpagina van de Heemkundige Kring De Bevelanden heb ik uit de krantenbank een tijdlijn gemaakt waarbij er meer eigenaren zijn geweest. Ik kwam daar de eerste helft van de jaren zeventig vrij veel als chauffeur. Het was een vaste ontmoetingsplaats voor veel chauffeurs. Ik herinner me uit die tijd dat er een José achter de bar stand. Een dame, vijftiger, met ravenzwart haar dat ze vaak in een vlecht had. Dat zou José Meeuwissen kunnen zijn. Ze hebben gefrustreerd het café verkocht en zijn naar Limburg vertrokken waar ze een ander café zouden beginnen. Ze waren gefrusteerd omdat ze vonden dat ze geen medewerking kregen om hun bedrijf te verplaatsen naar de snelweg. De Deltaweg naar Zierikzee was net geopend met een nieuwe afslag op de A58. Hierdoor kwam het autoverkeer niet meer over de oude Rijksweg naar Goes. Overigens blijkt uit de De Stem van 16-4-1971 dat de eigenaar een heer Van Diest was die al jaren bezig was om Ruimzicht naar de nieuwe Rijksweg te verplaatsen. Zelfs Tweede Kamerleden hebben zich daar voor ingezet.

Uit de krantenbank blijkt ook dat het tot in de jaren zeventig een hotel was. In 1986 is het overgenomen door mevrouw Timmer uit Halsteren. In 1988 was er een nieuwe eigenaar, een 22-jarige man die toen als gevolg van een relationeel conflict was neergeschoten, wel overleefd (PZC 12-4-1988). In 1999 was Dennis Saaman uit Wemeldinge eigenaar en is het café op 21-4-1999 failliet verklaard (PZC 9-3-1999). Vermoedelijk heeft toen de familie Oosthoek dit café uit de failliete boedel gekocht.

Adres

Nieuwe Rijksweg 23 4472 AA 's-Heer Hendrikskinderen.

Externe links

Bronnen